Platial

Nou, dit is leuk zeg:

Platial: een mashup van Google maps, Flickr, YouTube en nog wa meer. Wat het doet? Bekijk het korte introfilmpje, dan weet je het meteen!

Keb eens een testje gedaan, een open map gemaakt met vinyl platenzaken. Nu kan iedereen de zijne der aan toevoegen, handig toch?

Het leuke er aan is dat het op zoek gaat achter tags. Als je de kaart van groot Kortrijk hebt, dan zie je bijvoorbeeld vandaag een geel pinneke boven Lille. Geel wil zeggen video, en idd het verwijst naar een filmpje op youtube van een live optreden van een of andere groepje. Het heeft een tag ‘lille’ meegekregen.

Het zelfde is voor foto’s vanop flickr (al moeten die publiek beschibaar zijn) en evenementen vanop Eventful

Je kan u abboneren op feeds van alles wat er bijkomt op de plaats die jij wil. Ghoh, je kan zoveel, check het gewoon. Echt een mooi voorbeeld van wat er nu allemaal mogelijk is met die web2.0, open informatie toope smijten tot iets handigs.

Beetje jammer dat ie nog niet weg kan met adressen van hier, maar dat ligt meer aan Google maps dan Platial denk ik.