We all like poenderen

Wij dus gisteren naar de Maker Fest in Brussel. In het Plaza hotel stonden er een hoop tafeltjes met ‘makers’ achter, niet echt een mega beurs, maar genoeg om ons ogen de kost te geven. Het eerste wat ons echt opviel (buiten de free drinks en hapjes) was een madamke dat daar stond met een gsm en een oud telefoontoestel. Hé, spookte dat niet al heel de week door onze kop? Goed afkijken en vragen stellen dus… Blijkbaar was het zelf goed mogelijk om zo een “draad” van een gsm schermpje te verlengen met simpele computerdraad. Onthouden die handel!

Nen anderen was al even enthousiast over zijn project, kwas niet meteen mee, maar het was iets met rss, xml, klm, syndicatie… tkon me wel bekoren. En wat had die gast net weggegeven? Effe vre geïntresseerd doen dus om ook iets te ontvangen… Tis wel cool, de bedoeling is om van langs alle kanten (weers)info te verzamelen en dit samen te verwerken inverschillende feeds en toepassingen. En was het nu omdat ie me kwijt wilde, of omdat ie me echt nen toffen vond, maar ie stak mij ook een printplaatje toe. Nen temperatuursensor die alles doorgeeft naar de computer in feite. Wel ja… Blijkt wel dat er enkel maar software voor is voor windows, jammer wel.

Ondertussen had ik daar al maten, kad naar een van de organisatie gemaild om een Make Controller aan te schaffen. Stopt die gast dat gewoon in mijn handen, de betaling moest ik dan maar eens regelen… Dan maar effe staan klappen in den trand van “its riellie ameizing!”
Krijg da spel voor de moment langs geen kanten in gank, maar ik kom er wel :-)

Van de gelegenheid gebruik gemaakt om Freddy nog eens op te zoeken (geef es de url van je label man…)

Ondertussen zitten we te wachten op de “Mystery product launch” van lomography.com Hopelijk een of ander digitaal ding, maar ik betwijfel het, tzal waarschijnlijk een zotte lc-a zijn. Ze weten er wel de spanning in te houden, pfff, allemaal commerce :-)