Een batje

Ik zaterdagochtend naar den Occasion, het is daar uitverkoop (hij gaat verhuizen en meer antiek en brocante doen: jammer) en we nemen daar sowieso graag eens een kijkje. Mijn oog viel op een flits die daar lag, aan 7 euro -50% = 3 euro nalf: kon der niet aan gerekkerd zijn é.

Thuisgekomen de boel meteen getest natuurlijk, hmmm deed niet veel… Geheel into poenderen vloog ik er op, een beetje te enthousiast, want ik heb er een stuk afgebroken. Ie moet maar conform zijn aan het makers manifest, neh!

open

Enfin, bleek uiteindelijk dat de contactjes van de batterijen niet meer proper waren. Met een beetje soldure was dat meteen opgelost. En tadaa! Nen werkende flits voor 3 euro nalf, werkt op mijnen digitale camera, en kan em ook manueel laten flitsen. Wow, zal dat leuke pinholes gaan opleveren :-)

flitsen

Het overbekende “meerdere keren flitsen bij één lange opname”.

Maar zo krijg je nog ne keer ferm veel neushaar…

En over Flashen gesproken: Tommy (jaja, de winnaar van de crypto-prent) vroeg of ik een klok kon maken die achterstevoren liep. Ze moest het aantal minuten geven die er nog zijn voor het volgende uur, dus niet het aantal die er al geweest zijn sinds het vorige uur. Idem voor de seconden. En aangezien ik hem meer dan iets verschuldigd ben, was dit gouw gefixed, al schijnt er gedurende één seconde een fout in te zitten…
Aanschouw: de tommyklok