Fidgt

Ik heb een zwak voor datavisualisatie. Allemaal getallekes en gegevens op een grafische manier voorstellen: lovely

Met heel dat web 2.0 sociaal geval op het net kan je zelf vanalles gaan toope smijten.

En dat is nu net wat Fidgt doet. Dankzij Infostethics kwam ik hierop terecht, aanvankelijk voor hun visualizer. Maar al vlug bleek dat ze iets leuks visualiseren. Je smijt de accounts van Flickr, Last.fm, msn-messenger enz, van één persoon samen in één geheel. Dit doe je voor al je vriendjes.

Dan open je de visualiser, en drop je her en der wat tags. De nodes (uw maten) verschuiven dan ten opzichte van waar die tags staan. Nice!

fidgt

Nujagow, het is nog in zijn vroege beta, de mogelijkheden zijn nogal beperkt momenteel… Zo ontbreekt er nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer dan één flickr account aan een persoon te koppelen. (En er zijn er zijn zo van die mensen é Briekske…) Maar ik heb hiervoor gemaild, ze vonden dat ik een punt had, en ze gingen het bekijken :-)
Ook de implementatie van oa del.icio.us en zo zou wel leuk zijn.

Enfin, iets om in de gaten te houden.