Avondje cultuur

Net terug van een avondje Kortrijk, Happy New Ears stond op het programma en dan maar meteen een filmpje meegepikt ook.

Eerst Happy New Ears:
Nja, het loopt al op zijn einde, dus je zal moeten snel zijn. Maar ik jullie de ‘electric walk’ en klinkende stad warm aanbevelen.

Bij de electric walk krijg je een koptelefoon op en mag je ‘tstad in. de koptelefoon zet alle stralingen (gsm, wifi, beveiligingssystemen, neonlampen enz…) om in geluid. Het gaat van ruis tot gepiep tot vette bassen (leve de anti-diefstal systemen in de winkels!) Echt een leuke ontdekking

Bij klinkende stad zelf dan staan er her en der installaties opgesteld. Onze favo is Dropper01 Druppels die minutieus getimed neervallen op een cimbaal, bloempotten, hotblokjes,… en zo een heuse symfonie creëren, moet je gewoon zien!

De eervolle vermelding is voor The Fabulous Flea Circus Een grote tafel met kunstgras op, in de midden een piepklein circustentje met daarboven een spotje. In het tentje hoor je een circus bezig. Spring gewoon eens de budascoop binnen en zet je effe aan die tafel (aan ingang zaal 5) Het is gewoon af!

En dan het filmpje
Nuja, filmpje… Control mag voor mijn part bij het zwaardere werk gerekend worden. Fiew, dat was efkes weer op adem komen bij het naar buiten gaan, pakkend. En prachtige beelden! mannekes… zeker nog gaan checken die handel. En wie heeft 24hour Party people in zijn bezit?

Control