DONEBYSIMON

  Tools tools tools

  Dit zal waarschijnlijk nét weer iets te technisch worden. Geen nood, ik ben met m’n handjes aan het draaien. Bij deze een overzicht van een hoop tools die ik gebruik. Je weet maar nooit dat er iets tussen zit dat je misschien ook wel kan gebruiken.

  Eerst de tools die ook terug te vinden zijn in de menubalk: menubalk

  • Adium: Mijn messenger, gebruik ik voor msn, Jtalk en Yahoo
  • BluePhoneElite: Hiermee staat m’n gsm in verbinding met de laptop. Adresboek beheren, sms’en sturen, iTunes in pauze wanneer er telefoon is, screensaver aan wanneer ik weg ben (gsm buiten bluetooth bereik) Is eigenlijk betalend maar je kan 5 trial extensies verkrijgen op één e-mail adres. Ja hallo, precies of we maar één adres kunnen aanmaken.
  • Last.fm: de AudioScrobbler: how can we live without it?
  • Quicksilver: Maakt het werken met de mac nog handiger en leuker. Al gebruik ik het voor niet veel meer dan snel programma’s te openen. Je bepaald zelf wat en hoeveel je hiermee doet en kan.
  • Spanning Sync: eentje die ik wel gekocht heb. Zorgt voor de syncronisatie tussen iCal en Google Calendar. Is handig, maar durft bij updates van Apple of Google wel eens de mist in gaan. Een oplossing laat echter nooit lang op zich wachten. Deze die nog dag-in-dag-uit tsjoolen in Windows: jullie hebben wel sjans met dit
  • De rest zijn systeemtoestanden

  Dan deze die Firefox uitbreiden:

  • FlashGot: Hele selecties in één keer downloaden, naar een downloadmanager sturen enz.. handig!
  • Del.icio.us Bookmarks: Gewoon rechtstreeks van uit Firefox links in m’n del.icio.us pleuren
  • PicLens: deze heb ik nog maar net geïnstalleerd. Vooral eye-candy, maar hoe! Je kan hiermee afbeeldingen van op sites zoals Google image search of Flickr. De afbeeldingen staan op een soort van scrollbare-3D-muur. Next level coverflow als je het mij vraagt. Ik denk wel dat die het zal overleven. Bekijk het filmpje en je bent verkocht jo! [via ReadWriteWeb]

  piclens

  En laat ik afsluiten met een nono. Niet echt een tool, maar iets waarvan ik nu eens het schijt krijg: ‘Snap Shots‘ Je kan haast geen site meer bezoeken of je krijgt wel van die vervelende previews. 9 op de 10 keer krijg je Google AdSense toestanden te zien ipv de effectieve content, dat floept ongewild open en is trouwens toch te klein om er iets van te kunnen opmaken. Argh, ik heb het gewoon hèt met Snap Shots!

  O ja, we hebben dus de officiële schrijfwijze van ‘hèt’ bepaald. Je kan ook ‘ghèt’ gebruiken, hangt er van af hoe ferm je het gehèt hebt. Voor wie helemaal niet mee is: ‘hèt’ komt van ‘het gehad hebben met iets’, ‘iets beu zijn’ Komt ook vaak voor in de volzin: kèit hèt!