Geo-goodies

  • Bam, deze is net binnen: GPS Info CCM ofwel een contextmenu voor op de mac (natuurlijk) bij foto’s die een geo-tag hebben (hoe vervoeg je geo-taggen eigenlijk ?) Je ziet meteen de coördinaten staan, maar wat pas écht leuk is: je kan Flickr of Google Earth op die locatie openen, bere [via Ogle Earth]

  • En er is een icoontje waarmee je kan aangeven dat er ergens een geo-tag bij een foto (of iets dergelijks) zit. Ik ben pro! [ook via Ogle Earth]

  • Het ziet er uit alsof er iemand gewoon met z’n potlood een tekening op een landkaartje gemaakt heeft, maar niks is minder waar. Een GPS logger met een extra grote batterij in een valiesje, en dit met de hulp van DHL de wereld laten rondreizen volgens een welbepaalde route. En je hebt een tekening op werldformaat. Fake of niet: nice! [via MAKE]
    UPDATE: jup, het is fake. Zie hier en maak hier je eigen ‘gps-art’

  • Wil je zelf aan de slag met al dat geo-taggen en loggen? Briekske wees me er op dat ze in de carrefour nu een klein loggerke verkopen. Compleet met crappy software er bij om je foto’s te geo-taggen. Maar je kan blijkbaar exporteren naar GPX, das een goeie zaak. Voor een euro of 50 is da zeker. Al blijf ik toch m’n loggerke verkiezen :-)